Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!
Deser ryżowy z mango
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Składniki:
- Ryż 1 szklanka
- Mango pokrojone w kostkę 1 sztuka
- Cukier trzcinowy 1 łyżka
- Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml
- Cukier waniliowy 1 opakowanie
Wykonanie:
Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.
Materiał partnera zewnętrznego