Osładzamy pochmurne poranki – Deser ryżowy z mango

Deser ryżowy z mango
Deser ryżowy z mango I fot.: materiał partnera zewnętrznego

Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!

Deser ryżowy z mango

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

 

Składniki:

  • Ryż 1 szklanka
  • Mango pokrojone w kostkę 1 sztuka
  • Cukier trzcinowy 1 łyżka
  • Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie

 

Wykonanie:

Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.


Materiał partnera zewnętrznego

Tags from the story
, , , , ,